Profesionisti in curatenie

Despre TCS-GROUP

Ultimele Noutăți

De ce are nevoie compania ta de servicii profesionale de curățenie ?

Curățenia este foarte importantă, atât la domiciliul propriu, cât și la sediul companiei. Dacă acasă mai putem lăsa câteva lucruri aruncate sau împrăștiate, acest gen de obicei poate costa scump o companie.

Un sediu curat și aranjat aduce două tipuri de beneficii firmei, iar costurile pentru obținerea lor sunt minime. Ba mai mult, acesta sporește profitul companiei. Mai multe detalii, mai jos…

Curățenia aduce beneficii angajaților:

Curățenia oferă o stare de bine oamenilor, în general. Știți și voi sentimentul pe care-l aveți când pășiți într-o încăpere „imaculată”. Primul gând care vă vine-n minte este „trebuie să mă descalț?”.

Dacă sediul firmei este mereu curat și ordonat, angajații vor veni la muncă cu o stare de bine. Ba mai mult, aceștia vor deveni implicit mai productivi, pentru că le va fi drag să muncească.

Primul gând pe care îl vor avea este acela că managementul are grijă de bunăstarea lor și dorește ca aceștia să lucreze într-un mediu de lucru curat. Managementul face tot ce poate pentru ca angajaților să le fie bine.

Nu e un secret faptul că dacă oamenii vin la muncă cu drag, aceștia se vor simți mai loiali față de locul de muncă și față de companie. Iar acest sentiment aduce implicit resultate mai bune.

Și nu, nu este o idee bună să implementați un sistem, în urma căruia fiecare angajat să facă, prin rotație, ordine și curățenie, la birou.

Doamna contabilă nu e plătită să facă curățenie, nu? Nici domnul arhitect nu cred că-și câștigă așa salariu… Doamna avocat, de asemenea.

Oamenilor nu le este drag să facă acest lucru, deci implicit nu vor da randament. Dacă intervențiile de curățenie se fac în afara orelor de program, angajații vor ajunge să se frustreze și implicit vor apărea anumite discuții și poate chiar certuri, în cadrul echipei. Nu cred că-și dorește nimeni ca un lucru atât de simplu să se transforme într-o problemă de management.

Dacă angajații sunt nevoiți să facă ordine și curățenie în timpul programului… Surpriză! Firma va pierde bani, întrucât persoanele care se ocupă de acest lucru nu își pot efectua și sarcinile de zi cu zi, în același timp. Plus că aceștia vor deveni frustrați, la un moment dat, întrucât ei nu sunt plătiți pentru curățenie.

Putem concluziona că un sediu curat facilitează companiilor să își mărească profitul, în schimbul unor costuri destul de mici? Sau că un sediu murdar va deteriora atmosfera din companie și va face ca oamenii să fie neproductivi?

Curățenia aduce beneficii companiei:

Nivelul de curățenie din companie reflectă, într-o mare parte, eficacitatea managementului firmei respective. Credeți că un potențial client va aprecia mizeria din bucătărie sau dezordinea din zona de birouri? Acesta va considera cel mai probabil că o companie care nu reușește să țină sediul firmei curat este implicit incapabilă să onoreze serviciile pe care le propune.

Sau, și mai rău, clientul poate presupune că managementul este ineficient. Cum poate un management care nu reușește să rezolve o problemă simplă să mobilizeze angajații, pentru respectarea unor deadline-uri și executarea unor proiecte?

Așadar, curățenia este despre productivitate, bunăstare și management eficient, nu despre curățenie în sine.

De câte ori nu ați refuzat să mâncați la un restaurant, doar pentru că ați observat mizerie la baie sau la bucătărie? Același principiu funcționează și în mediul business. Voi ați semna un contract cu o companie care are sediul murdar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?