Profesionisti in curatenie

Despre TCS-GROUP

Ultimele Noutăți

Cum se curata o canapea din stofa

Cum se curata o pata de pe canapea

Nu lăsați petele dure și vărsările murdare să vă strice buna dispozitie – urmați acest proces ușor, pas cu pas, despre cum să curățați o canapea din stofă  cu bicarbonat de sodiu, detergenți de curățat și multe altele.

Cum se curăță petele de pe o canapea din stofă

 1. Se ajunge repede la pete . De îndată ce apare o vărsare sau o pată,  curățati imediat. Așteptați prea mult înainte de a trata o pată – chiar și o chestiune de câteva minute – poate determina pata să se aplice, ceea ce face mai dificilă .
 2. Verificați recomandările producătorului . Înainte de a utiliza detergenți sau soluții de curățare, verificați instrucțiunile producătorului pentru îngrijire, care se găsesc de obicei pe etichetele canapelei. Neutilizarea produselor de curățare sigure ar putea însemna tapițeria deteriorată permanent.
 3. Verificați codurile de curățare pentru canapeaua dvs. din material . Știi literele aleatoare de pe etichetele canapelei? Acestea sunt de fapt coduri! Consultați tabelul de mai jos pentru lista codurilor – și ce înseamnă acestea.

Cod-uri de curățare pentru tabelul cu canapele din stofă

W – „Curățător pe bază de apă”. Folosiți doar un produs de curățare pe bază de apă pentru a curăța tapițeria. Un agent de curățare pe bază de apă este un tip de soluție care folosește apa ca componentă principală.

S/W – „Solvenți și produse de curățare pe bază de apă.” Este sigur să utilizați atât solvenți, cât și detergenți pe bază de apă.

S – „Solvenți”. Folosiți doar un solvent pentru a curăța tapițeria. Un solvent este un tip de soluție care folosește o substanță chimică de curățare ca componentă principală.

4. Utilizați o perie uscată pentru a îndepărta particulele libere . Treceți peste întreaga canapea cu o perie rigidă cu peri naturali pentru a ajuta la slăbirea petelor și a aduce praf și murdărie la suprafață.

5. Aspirare . Înainte de a curăța și curăța canapeaua de stofă , utilizați un aspirator manual pentru a îndepărta firimiturile și orice alte particule libere. Acest lucru va face mai ușor să identificați și să vă concentrați asupra petelor supărătoare atunci când vine timpul să curățați.

6. Curățați cu bicarbonat de sodiu . Bicarbonatul de sodiu nu este doar pentru coacere – este, de asemenea, un tratament eficient de curățare. De fapt, stropirea bicarbonatului de sodiu pe întreaga canapea va ajuta la îndepărtarea mirosurilor și la relaxarea petelor. De asemenea, puteți utiliza o soluție de bicarbonat de sodiu de casă pentru orice zone de pete adânci; într-un castron, amestecați părți egale bicarbonat de sodiu și apă. Pentru soluția uscată sau umedă, lăsați bicarbonatul să stea timp de 15 până la 20 de minute. Odată ce bicarbonatul de sodiu a absorbit pe deplin pata, indepartati-l cu ajutorul unei perii. Și, ca și în cazul tuturor tipurilor de soluții de curățare, tratați întotdeauna o porțiune de testare a canapelei înainte de a o curăța complet.

7. Tratează la fața locului cu agentul recomandat . Începeți să vă curățați canapeaua cu produsul recomandat. Dacă nu sunteți sigur dacă produsul se încadrează în recomandări, testați o zonă mică pentru orice decolorare înainte de a continua. Indiferent dacă utilizați un produs de curățare pe bază de apă sau un solvent (sau ambele), urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă instrucțiunile spun că este sigur să faceți acest lucru, utilizați o cârpă moale pentru a șterge soluția.

8. Uscați-vă canapeaua din stofă cu un prosop moale . Bateți toate zonele umede cu un prosop uscat pentru a absorbi umezeala reziduală. Îndepărtați ușor orice soluție de curățare rămasă.

9. Lăsați canapeaua din țesătură să se usuce la aer . Lăsați tapițeria să se usuce peste noapte și bucurați-vă de o canapea proaspătă dimineața!

Trebuie să curățați o canapea din piele ? Consultați Ghidul de curățare a canapelei din piele.

Cum se curăță o canapea din stofă cu un abur

De ce veți avea nevoie:

Un produs de curățat cu aburi pentru tapițerie. Înainte de utilizare, asigurați-vă că recomandările producătorului afirmă că este sigur pentru o canapea din stofă. Rețineți, de asemenea, că doar pentru că canapeaua dvs. este sigură pentru apă nu o face sigură la căldură. Ca și în cazul altor tipuri de produse de curățat, testați întotdeauna o zonă înainte de a aplica cu abur complet (intenționat)!

Ce să fac:

 • Citiți manualul. Există un motiv pentru care un aparat de curățat cu abur vine cu instrucțiuni. Citiți-le cu atenție înainte de a începe.
 • Aspiră mai întâi. Aspirarea canapelei – sau orice altceva , de altfel – înainte de curățare facilitează curățarea. Murdăria, praful și alte particule libere nu vor intra în cale și vor oferi curățătorului cu abur o pânză curată de la care să lucreze.
 • Păstrați aerul circulat. Porniți un ventilator și deschideți toate ferestrele din cameră pentru o briză puternică. Acest lucru va ajuta la menținerea circulației aerului puternic, prevenind acumularea și reziduurile de umiditate.
 • Testează mai întâi o zonă. Acest pas este atât de important, încât se repetă. Alegeți un mic loc ascuns pentru a testa agentul de curățare, cum ar fi spatele sau interiorul fustei canapelei (dacă are una și dacă materialul interior este făcut din aceeași țesătură ca și exteriorul canapelei).
 • Lăsați canapeaua să se usuce la aer. Nu stați pe canapea cât este încă umed. Păstrați ferestrele deschise pentru a vă usca camera. Rețineți că poate dura lăsarea canapelei neatinse peste noapte pentru ca aceasta să se usuce complet.
 • Aspirați ultimul. Aspirarea din nou, după ce ați aburit tapițeria, vă va ajuta să vă asigurați că orice murdărie care a fost slăbită de curățat este îndepărtată. Nu uitați să așteptați până când canapeaua este complet uscată înainte de aspirare!

Cum să dezinfectați o canapea

Aveți nevoie de un spray rapid pentru dezinfectare țesături? Într-o sticlă cu spray, amestecați un ulei esențial diluat cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene (arbore de ceai este unul bun) cu un pic de alcool de frecare. Pulverizați ușor canapeaua, lăsați soluția să stea câteva minute, apoi treceți un aspirator pe suprafața canapelei!

Cum se curăță o canapea din poliester

Pentru poliester (și majoritatea celorlalte țesături sintetice), curățarea unei canapele ar trebui să fie simplă (folosirea prea multor ingrediente sau pătrunderea profundă a țesăturii cu apă poate deteriora aspectul canapelei. Cea mai bună modalitate de a curăța o canapea din poliester este să lipiți cu un burete ușor umezit, perându-l ușor peste zona petelor. Dacă este o pată de grăsime sau care nu va ieși doar cu apă, atunci veți beneficia de diluarea unei cantități mici de săpun de vase pentru a tăia pata. Atâta timp cât păstrați loviturile de perie ale buretelui ușor și evitați apăsarea sau strângerea buretelui, nu va trebui să vă stresați dacă deteriorați sau nu poliesterul (nu sunteți)!

Cum să scoateți petele de apă din canapea

Vărsarea unui pahar de apă peste o pernă de scaun poate face pe oricine să exclame un cuvânt nedorit – dar suntem aici pentru a vă spune că de fapt nu este atât de rău. (Dacă ar trebui să alegeți între cafea, ceai și apă, apa este cea pe care doriți să o vărsați.) Atâta timp cât ajungeți rapid la vărsare, canapeaua dvs. va fi în formă bună:

 • Mai întâi, aspirați scurgerea. Setați detergentul la setarea lichidului și folosiți-l pentru a aspira cât mai mult din umezeală.
 • Încercați o soluție de oțet diluată. Dacă vidul nu reușește să îndepărteze pata, asta înseamnă că apa este prinsă cu fibrele canapelei și, dacă există o pată de apă vizibilă, înseamnă că moleculele de apă se atașează de fibrele și particulele canapelei – praf ascuns și murdărie inclusă. Pentru a ajuta la destrămarea acestuia, oțetul poate fi o forță puternică, atâta timp cât îl diluați și pulverizați ușor.
 • Ștergeți scurgerea cu un prosop uscat. De preferință, utilizați un prosop din microfibră, care este extrem de absorbant – unii pot ține până la șapte ori greutatea lor în apă!

Cum să scoateți petele de grăsime din canapea

Deși ne dorim ca toate deversările să conțină doar apă, uneori, nu este cazul și pot apărea și pete de grăsime. Deși este mai dificil, este posibil să le eliminați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să stropi bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu este prietenul tău pentru petele de grăsime! Bicarbonatul de sodiu este extrem de absorbant, iar stropirea doar o mână peste zona petelor poate ajuta la atragerea și ridicarea grăsimii la suprafață. Lăsați bicarbonatul de sodiu peste o pată timp de douăzeci de minute pentru a-i da timp să se înmoaie complet; apoi, aspirați-l, ștergând apoi orice reziduu rămas cu un prosop absorbant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?